İnce derili rinoplasti hastalarında burun sırtındaki düzensizlikler, daha pürüzsüz sonuçlar elde etmek için hücresiz dermis (CenoDerm) veya homolog fasya lata kullanılarak tedavi edilebilir.
Bu çalışmanın amacı, diş yuvalarındaki dişsiz sırtın korunması için büyüme faktörü açısından zengin plazma (PRGF) içeren ve içermeyen CenoBone*® allotransplantının klinik, histolojik ve histomorfometrik sonuçlarını karşılaştırmaktır.
Bu çalışmanın amacı, dişeti çekilmesinin tedavisinde subepitelyal bağ dokusu grefti (SCTG) yerine hücresiz dermal matriks allogreftinin (ADMA) etkisini değerlendirmektir.
Bu çalışmada 20 sağlıklı hastada diş çekimi sonrası soket boyutlarının korunmasında farklı boyutlardaki İran kemik allogreft partiküllerinin (CenoBone) etkinliği karşılaştırılmıştır.
Kireçtaşından arındırılmış dondurularak kurutulmuş kemik allogreftinin (DFDBA) diş implantları etrafındaki kemik oluşumunu artırma potansiyeli olabilir. Bu çalışmadaki amacımız köpeklerde Euroteknika® implantları etrafındaki dehisans defektlerinin tedavisinde iki tip DFDBA'nın değerlendirilmesi ve karşılaştırılmasıydı.
Tedavinin amacı, eksik dişlerin yerine doğal dişlere ve yumuşak doku konturuna yakın bir restorasyon yaparak estetik bir sonuç elde etmektir.
Bu çalışmada, diş çekimi sonrası alveolar sırt boyutlarının ve kemik oluşumunun korunması açısından OSSEO+ ve CenoBone allotransplantları karşılaştırıldı ve CenoBone grubunda daha yüksek sayıda osteoblast dışında anlamlı bir fark bulunmadı.
Bu çalışmada, iki veya üç duvarlı kemik içi periodontal defektlerin tedavisinde dekalsifiye edilmiş dondurularak kurutulmuş kemik allogreftinin (CenoBone) otojen kemik greftlerine kıyasla etkinliği değerlendirilmiştir.
Bu çalışmada romatoid artrit hastalarında düşük doz metotreksat kullanılarak başarılı bir şekilde uygulanan dental implant rehabilitasyonu ile ilgili iki vaka sunulmakta olup, dört yıl sonra kemik seviyelerinde stabilleşme ve yaşam kalitesinde iyileşme gözlenmektedir.
Bu çalışmada lateral alveolar sırt artışı için CenoBone/CenoMembrane ve Bio-Oss/Bio-Gide kompleksleri karşılaştırıldı ve kan damarı sayısı ve kalan greft materyallerinin yüzdesi dışında anlamlı bir fark bulunmadı.
Bu olgu sunumu, 43 yaşında bir kadın hastada çoklu dişeti çekilme defektlerinin tedavisinde koronal olarak konumlandırılmış bir flep ile birlikte CenoDerm'in başarılı bir şekilde kullanıldığını, kök yüzeyinin önemli ölçüde örtüldüğünü ve hasta memnuniyetinin sağlandığını göstermektedir.